Курс підвищення кваліфікації вчителів української мови та літератури


Классы: 

Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Очно-дистанційний курс підвищення кваліфікації для вчителів української мови та літератури

Лекція Лекцій (25)
Завдання Завдань (12)



Склад курсу

Частина 1. ІКТ-модуль. (Ст.викладач Ятвецький В.М.) "Інформаційно - комунікаційні засоби навчання як інструмент розвитку ключових компетнентностей особистості при вивченні української мови та літератури".


Мета модуля: Формування ІКТ - компетенцій для забезпечення реалізації завдань освітньої галузі “Мови і літератури”Завдання модуля. Систематизувати знання щодо:• сучасних технічних засобів навчання ;• державного урегулювання оновлення змісту освіти; • компетентнісно орієнтованого підходу. Формувати уміння:• аналізувати сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій;• використовувати діяльнісний підхід до організації навчально-виховного процесу на уроках української мови та літератури;• здійснювати вибір засобів ІКТ відповідно до актуальних завдань освітньої галузі “Мови і літератури”.  Розвинути установки щодо:• саморозвитку та самоосвіти;• трансформації перспективного педагогічного досвіду колег для застосування у власній діяльності;• забезпечення інтегративного підходу до розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності як ключової .

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 2. Когнітивна методика навчання української мови та лінгвістична гімнастика як напрями реалізації компетентностей «спілкування рідною/державною мовою» та «компетентності у природничих науках і технологія


Специфіка практичної реалізації когнітивноїметодики навчання української мовиу сучасній школі

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 3. Нормативно-правовий модуль.(Ст.викладач Фурсенко Л.І.) "Правове забезпечення освіти в Україні і технологія атестації педагогічних працівників".


Зміст основних законодавчих актів про освіту та їх значення в справі реформування системи освіти в Україні; технологія атестації педагогічних кадрів.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 4. (Оновлений!) Професійний модуль. Старший викладач Лєскова А.А. Тема "Психологічні аспекти ефективного педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку".


Мета: розвиток психолого-педагогічних компетенцій слухачів для підвищення ефективності педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 5. Використання проектної технології на уроках української літератури( старший викладач Чабан Олена Володимирівна)


вивчення суті проектної технології як інструменту, який створює передумови для розвитку ключових компетентностей (соціальних, полікультурних, інформа-ційних, комунікативних ), ознайомлення з особливостями різних видів проек-тів(довгострокових , міні-проектів, веб-квестів) на уроках української літератури.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)