Курс підвищення кваліфікації вчителів української мови та літератури


Classes: 

Only pupils of the school and these classes have access to the course.



Очно-дистанційний курс підвищення кваліфікації для вчителів української мови та літератури

Lection Lections of (25)
Task Tasks of (12)



Course structure

Part 1. ІКТ-модуль. (Ст.викладач Ятвецький В.М.) "Інформаційно - комунікаційні засоби навчання як інструмент розвитку ключових компетнентностей особистості при вивченні української мови та літератури".


Мета модуля: Формування ІКТ - компетенцій для забезпечення реалізації завдань освітньої галузі “Мови і літератури”Завдання модуля. Систематизувати знання щодо:• сучасних технічних засобів навчання ;• державного урегулювання оновлення змісту освіти; • компетентнісно орієнтованого підходу. Формувати уміння:• аналізувати сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій;• використовувати діяльнісний підхід до організації навчально-виховного процесу на уроках української мови та літератури;• здійснювати вибір засобів ІКТ відповідно до актуальних завдань освітньої галузі “Мови і літератури”.  Розвинути установки щодо:• саморозвитку та самоосвіти;• трансформації перспективного педагогічного досвіду колег для застосування у власній діяльності;• забезпечення інтегративного підходу до розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності як ключової .

Lection Lections of (2)
Task Tasks of (1)



Part 2. Когнітивна методика навчання української мови та лінгвістична гімнастика як напрями реалізації компетентностей «спілкування рідною/державною мовою» та «компетентності у природничих науках і технологія


Специфіка практичної реалізації когнітивноїметодики навчання української мовиу сучасній школі

Lection Lections of (2)
Task Tasks of (2)



Part 3. Нормативно-правовий модуль.(Ст.викладач Фурсенко Л.І.) "Правове забезпечення освіти в Україні і технологія атестації педагогічних працівників".


Зміст основних законодавчих актів про освіту та їх значення в справі реформування системи освіти в Україні; технологія атестації педагогічних кадрів.

Lection Lections of (2)
Task Tasks of (1)



Part 4. (Оновлений!) Професійний модуль. Старший викладач Лєскова А.А. Тема "Психологічні аспекти ефективного педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку".


Мета: розвиток психолого-педагогічних компетенцій слухачів для підвищення ефективності педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку.

Lection Lections of (2)
Task Tasks of (2)



Part 5. Використання проектної технології на уроках української літератури( старший викладач Чабан Олена Володимирівна)


вивчення суті проектної технології як інструменту, який створює передумови для розвитку ключових компетентностей (соціальних, полікультурних, інформа-ційних, комунікативних ), ознайомлення з особливостями різних видів проек-тів(довгострокових , міні-проектів, веб-квестів) на уроках української літератури.

Lection Lections of (2)
Task Tasks of (2)