ЕКОНОМІКА


Классы: 
10-а
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Курс економіки в 10 класі містить два великі розділи, які розподіляються на 13 тем.Цей дистанційний курс допо­може Вам засвоїти зміст фундаментальних понять, які властиві будь­-якій економіці. Це ресурси, продукт, виробництво, потре­би, споживач, виробник, економічна ефек­тивність, економічна система тощо. Він ознайомить Вас із процесами та явищами, характерними для ринкової економіки, а са­ме: попитом, пропозицією, ціною, ринко­вими доходами, видами грошей і ринко­вою інфраструктурою. Це дасть Вам змогу в подальшому перейти до вивчення підпри­ємництва та різних аспектів діяльності фірм, особливостей національної економіки й сві­тового господарства.

Лекція Лекцій (34)
Завдання Завдань (34)



Склад курсу

Частина 1. Розділ І.ФУНДАМЕНТАЛЬНІ ПОНЯТТЯ ЕКОНОМІКИ


ТЕМА 1. ЗАВДАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ НАУКИ ТА ЇЇ ЗНАЧЕННЯ В ЖИТТІ СУСПІЛЬСТВА І ЛЮДИНИ (5 годин). ТЕМА 2. ЗМІСТ ОСНОВНИХ ЕКОНОМІЧНИХ ЯВИЩ ТА ПРОЦЕСІВ (8 годин). ТЕМА. 3. СПОЖИВАЧ В ЕКОНОМІЦІ. ЕКОНОМІЧНІ ПОТРЕБИ ТА ЕКОНОМІЧНІ ІНТЕРЕСИ (7 годин). ТЕМА 4. ПРОБЛЕМА ОБМЕЖЕНОСТІ РЕСУРСІВ ТА ВИБОРУ ВИРОБНИКА (8 годин). ТЕМА 5. ВІДНОСИНИ ВЛАСНОСТІ (3 години).ТЕМА 6. ЕКОНОМІЧНІ СИСТЕМИ. ОСОБЛИВОСТІ ЕКОНОМІЧНОГО КРУГООБІГУ (4 години).

Лекція Лекцій (34)
Завдання Завдань (34)



Частина 2. Розділ ІІ. ФУНДАМЕНТАЛЬНІ ПРОЦЕСИ ТА ЯВИЩА РИНКОВОЇ ЕКОНОМІКИ


ТЕМА 7. РИНКОВЕ ВИРІШЕННЯ ОСНОВНИХ ПРОБЛЕМ ЕКОНОМІКИ: ЩО, ЯК, ДЛЯ КОГО ВИРОБЛЯТИ ТЕМА 8. ГРОШІ В РИНКОВІЙ ЕКОНОМІЦІ ТЕМА 9. ОСНОВНІ ПАРАМЕТРИ РИНКУ: ПОПИТ, ПРОПОЗИЦІЯ, РИНКОВА ЦІНА ТЕМА 10. ЕЛАСТИЧНІСТЬ ПОПИТУІ ПРОПОЗИЦІЇ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ЗНАНЬ ПРО ЕЛАСТИЧНІСТЬ У ПРАКТИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ТЕМА 11. РИНКОВА СТРУКТУРА: ОСОБЛИВОСТІ РІЗНИХ РИНКІВ ТЕМА 12. ДОХОДИ В РИНКОВІЙ ЕКОНОМІЦІ ТЕМА 13. РИНКОВА ІНФРАСТРУКТУРА: БІРЖІ, БАНКИ, СТРАХОВІ КОМПАНІЇ ТА ІНШІ РИНКОВІ ПОСЕРЕДНИКИ

Лекція Лекцій (0)
Завдання Завдань (0)