7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. НАВЧАЛЬНИЙ КУРС. ВЧИТЕЛЬ КАРПЕНКО А. А.


Классы: 
7-А, 7-Б, 7-В, 9ю
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Курс призначено для учнів 7 класу.

Лекція Лекцій (33)
Завдання Завдань (35)



Склад курсу

Частина 1. 7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. ТЕМА 1. ЕЛЕМЕНТАРНІ ГЕОМЕТРИЧНІ ФІГУРИ ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТІ


У цьому курсі ви повторите і поглибите свої знання про найпростіші і найважливіші геометричні фігури: точки, прямі, відрізки, кути. Дізнаєтесь, як вимірюють відрізки і кути, ознайомитесь із найуживанішими креслярськими і вимірювальними інструментами.

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (8)



Частина 2. 7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. ТЕМА 2. ВЗАЄМНЕ РОЗТАШУВАННЯ ПРЯМИХ НА ПЛОЩИНІ


Учитель: Береда Т.М. При вивченні даного курсу ви розширите і поглибите свої знання про прямі і промені однієї площини, ознайомитеся з дуже важливими поняттями. Суміжні кути, вертикальні кути, кут між прямими Паралельні та перпендикулярні прямі,їх властивості.Перпендикуляр. Відстань від точки допрямої. Кут між двома прямими, щоперетинаються.Кути, утворені при перетині двохпрямих січною. Ознаки паралельностіпрямих. Властивості кутів, утворених приперетині паралельних прямих січною.

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (8)



Частина 3. 7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. ТЕМА 3. ТРИКУТНИКИ


Основне в розділі — три ознаки рівності трикутників Вони часто використовуються в геометрії. Тому від того, як добре ви вивчите ці ознаки, залежить, як ви засвоїте наступні лекції.

Лекція Лекцій (8)
Завдання Завдань (12)



Частина 4. 7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. ТЕМА 4. КОЛО І КРУГ. ГЕОМЕТРИЧНІ ПОБУДОВИ


У цьому курсі ви розширите і поглибите свої знання про коло і круг, набуті в попередніх класах, дізнаєтеся про взаємне розміщення на площині прямої і кола, двох кіл; про властивості дотичної до кола, дотичних кіл; про кола вписані й описані навколо трикутника А ще зрозумієте, що таке геометричне місце точок, навчитеся виконувати основні геометричні побудови і розв'язувати складніші задачі на побудову циркулем і лінійкою.

Лекція Лекцій (10)
Завдання Завдань (6)



Частина 5. 7 КЛАС. ГЕОМЕТРІЯ. ПОВТОРЕННЯ


.

Лекція Лекцій (1)
Завдання Завдань (0)