Дистанційні курси підвищення кваліфікаціїї викладачів фізики


Классы: 
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Ви можете ознайомитись з лекціями, практичними роботами та тестами для вчителів фізики

Лекція Лекцій (24)
Завдання Завдань (12)



Склад курсу

Частина 1. Суспільно-гуманітарний модуль. "Перспектива розвитку України: нові виклики та бачення". Левчишен Д.І., старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної освіти ООІУВ


Освітня діяльність сьогодні перебуває під глибоким впливом соціокультурних, економічних, політичних змін у суспільстві. Учитель знаходиться у центрі цих перетворень, і є учасником як освітянського, так і суспільного (локального, загальнодержавного) життя. Тому постає необхідність сприяти підвищенню рівня не лише професійної складової вчителя, а й загальнокультурної, що передбачає оновлення знань з правових, історичних, економічних, політологічних, управлінських питань тощо. Опрацювання слухачами суспільно-гуманітарного модуля «Перспектива розвитку України: нові виклики та бачення» надає можливість вибудовувати власні судження та аргументації на основі аналізу різних соціологічних, культурологічних, філософських концепцій та спонукає до конструктивної взаємодії в суспільстві.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 2. ІКТ-модуль. (Ст.викладач Ятвецький В.М.) "Інформаційно - комунікаційні засоби навчання як інструмент розвитку ключових компетнентностей особистості при вивченні фізики


Мета модуля: Формування ІКТ - компетенцій для забезпечення реалізації завдань освітньої галузі «Природознавство» при вивченні фізики. Завдання модуля. Систематизувати знання щодо:• сучасних технічних засобів навчання ;•державного урегулювання оновлення змісту освіти; • компетентнісно орієнтованого підходу. Формувати уміння:•аналізувати сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій;•використовувати діяльнісний підхід до організації навчально-виховного процесу на уроках фізики;• здійснювати вибір засобів ІКТ відповідно до актуальних завдань освітньої галузі «Природознавство». Розвинути установки щодо саморозвитку та самоосвіти; трансформації перспективного педагогічного досвіду колег для застосування у власній діяльності; забезпечення інтегративного підходу до розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності як ключової.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 3. (Оновлений!) Професійний модуль. Старший викладач Лєскова А.А. Тема "Психологічні аспекти ефективного педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку".


Мета: розвиток психолого-педагогічних компетенцій слухачів для підвищення ефективності педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 4. Нормативно-правовий модуль.(Ст.викладач Фурсенко Л.І.) "Правове забезпечення освіти в Україні і технологія атестації педагогічних працівників".


Зміст основних законодавчих актів про освіту та їх значення в справі реформування системи освіти в Україні; технологія атестації педагогічних кадрів.

Лекція Лекцій (1)
Завдання Завдань (1)



Частина 5. Фаховий модуль (2020)


Формування професійних компетенцій для ефективної реалізації завдань фізичної освіти у сучасній школі

Лекція Лекцій (3)
Завдання Завдань (3)



Частина 6. Методичні та дидактичні аспекти формування ключових компетенції (Анісімов А.Ю.)


У курсі представлені матеріали щодо визначення компетентностей відповідно до нового Стандарту освіти, коротко висвітлені методичні та дидактичні аспекти її формування.

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (1)



Частина 7. Астрономія в шкільній освіті


Астрономія в шкільній освіті

Лекція Лекцій (3)
Завдання Завдань (1)