Українська література 7 класс


Классы: 

Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



За програмою: Українська література. 5-9 класи. Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. – К: Освіта, 2013 (зі змінами, затвердженими наказом Міністерства освіти і науки України від 04.08.2014 № 895).

Лекція Лекцій (29)
Завдання Завдань (4)



Склад курсу

Частина 1. Тема 1. Вступ. Із пісенних скарбів


Мета:учень повинен знати:- основні функції мистецтва;- народні пісні, їх ідейно-художнє багатство, трагічний і героїчний пафос;- висловлювання відомих людей про українські пісні;- особливості жанру коломийок, побудову, ритм, життєствердний, гумористичний пафос.

Лекція Лекцій (4)
Завдання Завдань (1)



Частина 2. Тема 2. Про минулі часи


Мета:учень повинен знати:- короткі відомості про письменників;- історичні події, що автор описує в творі;- роль художніх засобів у розкритті характеру героя;- особливості мови в творах письменників;- відомості з теорії літератури;- твори письменників літератури рідного краю.

Лекція Лекцій (9)
Завдання Завдань (1)



Частина 3. Тема 3. «Ти знаєш, що ти – людина…»


Мета:учень повинен знати:- короткі відомості про письменників;- зміст вивчених творів;- тему та ідею вивчених творів;- образи героїв та їх поведінку;- значення художніх образів.

Лекція Лекцій (9)
Завдання Завдань (1)



Частина 4. Тема 4. Ми – українці


Мета:учень повинен знати:- зміст вивчених поезій, їхні провідні мотиви та ідеї;- поняття «ліричний герой»;- види лірики;- зміст повісті, головні проблеми;- образи героїв прозового тексту;- символічність образів.

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (1)