5 клас. Трудове навчання. (Дівчата). Навчальний курс.


Классы: 
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Курс призначений для учнів 5 класу

Лекція Лекцій (51)
Завдання Завдань (11)



Склад курсу

Частина 1. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №1. 5кл.


Основна технологія: Технологія виготовлення аплікації (з текстильних та природних матеріалів) Додаткова технологія: Очікувані результати: Учень знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку навчальної майстерні та елементами технологічної діяльності. Вивчає у співпраці з учителем та іншими учнями алгоритм взаємодії в майстерні. Знає етапи проєктування. Розуміє сутність етапів проєктування. Застосовує метод фантазування під час проєктування виробу. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Розрізняє й називає інструменти та пристосування для обробки конструкційних матеріалів. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (8)
Завдання Завдань (1)



Частина 2. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №2. 5кл.


Об’єкт проєктної діяльності №2: Гольник.Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом (пошиття). Додаткова технологія: Технологія виготовлення вишитих виробів початковими та декоративними швами Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Розуміє, що таке моделі-аналоги. Застосовує метод фантазування під час проєктування виробу. Проводить міні маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (5)
Завдання Завдань (1)



Частина 3. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №3. 5кл.


Основна технологія: технологія: Виготовлення вишитих виробів.Додаткова технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способомОчікувані результати: Вирізняє за характерними ознаками технології виготовлення та оздоблення виробів, поширених в регіоні проживання. Характеризує різні технології як види декоративно-ужиткового мистецтва. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (5)
Завдання Завдань (2)



Частина 4. Розділ 1. Основи проєктування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №7. 5кл.


Основна технологія: Технологія виготовлення виробів із бісеру. Додаткова технологія:Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Застосовує метод фантазування під час проєктування виробу. Проводить міні маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (схему) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (0)



Частина 5. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №5. 5кл.


Об’єкт проєктної діяльності №5: ЛистівкаОсновна технологія: технологія виготовлення аплікації (з текстильних та природних матеріалів).Додаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів, технологія виготовлення аплікації. Очікувані результати: Учень знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку навчальної майстерні та елементами технологічної діяльності. Вивчає у співпраці з учителем та іншими учнями алгоритм взаємодії в майстерні. Знає етапи проєктування. Розуміє сутність етапів проєктування. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Розрізняє й називає інструменти та пристосування для обробки конструкційних матеріалів. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій

Лекція Лекцій (5)
Завдання Завдань (1)



Частина 6. Розділ 1. Основи проєктування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №4. 5кл.


Об’єкт проєктної діяльності №4: Плоска м’яка іграшка. Основна технологія: технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом. Додаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів; технологія виготовлення аплікації. Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Застосовує метод фантазування під час проєктування виробу. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (4)
Завдання Завдань (2)



Частина 7. Розділ 1. Основи проєктування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №6. 5кл.


Основна технологія: технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом. Додаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів; технологія виготовлення аплікації Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Застосовує метод фантазування під час проєктування виробу. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекція Лекцій (4)
Завдання Завдань (1)



Частина 8. Розділ 2: Технологія побутової діяльності та самообслуговування. Міні проєкт 1: Побутові електроприлади в моєму житті. Міні проєкт 2: «Сервірування святкового столу». 5 кл.


Міні проєкт 1: Побутові електроприлади в моєму житті.Технологія: технологія безпечного користування побутовими електроприладами.Міні проєкт 2: «Сервірування святкового столу».Технології: технологія формування культури споживання їжі; технологія сервірування столу

Лекція Лекцій (3)
Завдання Завдань (1)