5 клас. Українська література. Навчальний курс. 2023-2024н.р.


Classes: 
5-В, 5-Г
Only pupils of the school and these classes have access to the course.



Курс призначений для учнів 5 класу

Lection Lections of (35)
Task Tasks of (67)



Course structure

Part 1. 5 клас. Українська література. Тема 1. Невичерпні джерела мудрості.


Міфи та легенди. Народні перекази.Загадки.Прислів’я та приказки. Народна казка.

Lection Lections of (7)
Task Tasks of (14)



Part 2. 5 клас. Українська література. Тема 2. Велике диво казки.


Побутові та фантастичні казки. «Мудра дівчина»«Яйце-райце». „Летючий корабель". Літературна казка. І.Франко «Фарбований лис»Василь Королів-Старий «Мавка-Вербинка».Василь Симоненко. «Цар Плаксій та Лоскотон».Казка-п’єса як різновид драматичного твору. Олександр Олесь «Микита Кожум’яка».Василь Симоненко. «Подорож у країну Навпаки».

Lection Lections of (10)
Task Tasks of (20)



Part 3. 5 клас. Українська література. Тема 3. МАЛЮЄ СВІТ ПОЕЗІЯ


Т. Шевченко «За сонцем хмаронька пливе…» та «Садок вишневий коло хати»; П. Тичина «Не бував ти у наших краях!» та «Гаї шумлять…»; Є. Гуцало «Зірка», «Чарівники» та «Журавлі високі пролітають…»; М. Рильський «Дощ» та «Осінь-маляр із палітрою пишною…»; М. Вінграновського «Бабунин дощ» та «Сама собою річка ця тече…» .

Lection Lections of (6)
Task Tasks of (12)



Part 4. 5 клас. Українська література. Тема 4. Книжка вчить, як у світі жить - 1


Історичне минуле в літописних оповіданнях «Три брати – Кий, Щек, Хорив і сестра їхня Либідь» та «Святослав укладає мир із греками…». Казкові й історичні мотиви в літописних оповіданнях «Володимир вибирає віру» та «Розгром Ярославом печенігів. Початок великого будівництва в Києві. Похвала книгам». Давня Україна у вірші Олександра Олеся «Заспів». Природа та язичницькі бони у вірші Олександра Олеся «Україна в старовину». Оспівування князя Олега у творі «Похід на Царгород». Образ Ярослава Мудрого в однойменному віршованому творі Олександра Олеся.

Lection Lections of (4)
Task Tasks of (6)



Part 5. 5 клас. Українська література. Тема 5. Книжка вчить, як у світі жить -2.


Осмислення минулого в казці І. Нечуя-Левицького «Запорожці».Людина і природа в оповіданні Є. Гуцала «Лось». ТЛ: оповідання.Герої оповідання В. Винниченка «Федько-халамидник». ТЛ: головний герой, другорядні герої.Любов до природи в оповіданні Гр. Тютюнника «Дивак».Пригоди і фантастика в повісті Г. Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».Захопливі події повісті В. Нестайка «Чарівний талісман».

Lection Lections of (8)
Task Tasks of (15)