Курс підвищення кваліфікації вчителів російської мови та літератури


Классы: 

Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Очно-дистанційний курс підвищення кваліфікації для вчителів російської мови та літератури

Лекція Лекцій (25)
Завдання Завдань (13)



Склад курсу

Частина 1. Суспільно-гуманітарний модуль. "Перспектива розвитку України: нові виклики та бачення". Левчишен Д.І., старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної освіти ООІУВ


Освітня діяльність сьогодні перебуває під глибоким впливом соціокультурних, економічних, політичних змін у суспільстві. Учитель знаходиться у центрі цих перетворень, і є учасником як освітянського, так і суспільного (локального, загальнодержавного) життя. Тому постає необхідність сприяти підвищенню рівня не лише професійної складової вчителя, а й загальнокультурної, що передбачає оновлення знань з правових, історичних, економічних, політологічних, управлінських питань тощо. Опрацювання слухачами суспільно-гуманітарного модуля «Перспектива розвитку України: нові виклики та бачення» надає можливість вибудовувати власні судження та аргументації на основі аналізу різних соціологічних, культурологічних, філософських концепцій та спонукає до конструктивної взаємодії в суспільстві.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 2. Нормативно-правовий модуль.(Ст.викладач Фурсенко Л.І.) "Правове забезпечення освіти в Україні і технологія атестації педагогічних працівників".


Зміст основних законодавчих актів про освіту та їх значення в справі реформування системи освіти в Україні; технологія атестації педагогічних кадрів.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 3. (Оновлений!) Професійний модуль. Старший викладач Лєскова А.А. Тема "Психологічні аспекти ефективного педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку".


Мета: розвиток психолого-педагогічних компетенцій слухачів для підвищення ефективності педагогічного спілкування та взаємодії з учнями підліткового віку.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 4. Методичні та дидактичні асапекти формування ключових компетенції


У курсі представлені матеріали щодо визначення компетентностей відповідно до нового Стандарту освіти, коротко висвітлені методичні та дидактичні аспекти її формування.

Лекція Лекцій (8)
Завдання Завдань (1)



Частина 5. ІКТ-модуль. (Ст.викладач Ятвецький В.М.)« Інформаційно - комунікаційні засоби навчання як інструмент розвитку ключових компетентностей особистості при вивченні російської мови та літератури».


Формування ІКТ - компетенцій для забезпечення реалізації завдань освітньої галузі “Мови і літератури”.Завдання модуля.Систематизувати знання щодо:• сучасних технічних засобів навчання ;• державного урегулювання оновлення змісту освіти; • компетентнісно орієнтованого підходу.Формувати уміння:• аналізувати сучасні тенденції розвитку інформаційних технологій;• використовувати діяльнісний підхід до організації навчально-виховного процесу на уроках російської мови та літератури;• здійснювати вибір засобів ІКТ відповідно до актуальних завдань освітньої галузі “Мови і літератури”. Розвинути установки щодо:• саморозвитку та самоосвіти;• трансформації перспективного педагогічного досвіду колег для застосування у власній діяльності;• забезпечення інтегративного підходу до розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності як ключової .

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (1)



Частина 6. Фаховий модуль. Тем.бл.3 "Інноваційні педагогічні технології навчання на уроці російської мови та літератури" (Ст.викладач Коршко О.П.)


Формирование языковой компетентности учащихся путём инновационных педагогических технологий на уроках русского языка и литературы.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 7. Функционально-смысловые типы и функциональные стили речи


Функционально-смысловые типы и функциональные стили речи

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)



Частина 8. Теория и практика синтаксического анализа


Ориентация на коммуникативный подход в методике обучения языкам и в то же время сокращение часов на уроки русского языка в общей программе обучения в современной украинской школе ставят учителя русского языка в затруднительное положение. С одной стороны, остаётся весьма значительным по количеству объем необходимых для освоения знаний о русском языке, о его единицах, их построении и функционировании; с другой – существует необходимость осмысления и включения в процесс обучения всех составных компонентов речевой коммуникации и всех видов речевой деятельности.

Лекція Лекцій (2)
Завдання Завдань (2)