Курс «Арт-персоніфікований простір сучасного педагога»


Классы: 
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Курс орієнтований на вчителів мистецьких дисциплін музичне мистецтво, образотворче мистецтво, художня культура, інтегрований курс «Мистецтво» в рамках очно-дистанційних курсів підвищення кваліфікації вчителів на базі ООІУВ. Опрацювання курсу «Арт-персоніфікований простір сучасного педагога» сприятиме підвищенню рівня професійної компетентності вчителя мистецьких предметів, усвідомленому та продуктивному застосуванню сучасного мистецько-педагогічного інструментарію в контексті компетентнісно спрямованої освіти.Мета курсу ознайомити педагогів у галузі художньо-педагогічних інновацій, для ефективного їх використання в контексті компетентно - спрямованого освітнього процесу.

Лекція Лекцій (3)
Завдання Завдань (7)



Склад курсу

Частина 1. Вступ до курсу:Персоніфікований простір.


Розглянути зміст курсу, ознайомитись з інструментарієм порталу. Відпрацювати навички роботи у дистанційному курсі.Розглянути можливості арт-персоніфікованого простору.

Лекція Лекцій (0)
Завдання Завдань (0)



Частина 2. «Арт-педагогіка в роботі сучасного педагога» (Ст. викладач С.В. Дерябіна)


Мета:Визначити основні компоненти взаємодії педагога і дитини в освітньому арт- просторі. Скласти порівняльну таблицю понять Завдання:1.Здійснити порівняльний аналіз понять арт-терапія - арт-педагогіка (Додаток1,2). Надати посилання. Обговорити у форумі.2. Апробувати на практиці комплекс арт-педагогічних прийомів, проаналізувати процес. (Додаток 2 «Памятка артуроку», «Арт-технолоігї»). Надати посилання. Обговорити у форумі.3. Створити опорний конспект (клас, тема на вибір). 4. Пройти тестовий контроль5. Пройти опитування.

Лекція Лекцій (1)
Завдання Завдань (5)



Частина 3. Розвиток критичного мислення на уроках художньо-естетичного циклу


Курс орієнтований на вчителів мистецьких дисциплін музичне мистецтво, образотворче мистецтво, художня культура, інтегрований курс «Мистецтво» в рамках очно-заочних курсів підвищення кваліфікації вчителів. Мета курсу : опанування стратегії та процедури критичного мислення, ознайомлення з теорією та методикою навчання критичного мислення у галузі художньо-педагогічних інновацій, для ефективного їх використання в контексті компетентно - спрямованого освітнього процесу.

Лекція Лекцій (1)
Завдання Завдань (2)



Частина 4. Використання технології «сторітелінг» на уроках художньо-естетичного циклу


Використання вчителем такої методики - гарний привід для учня описати свої вчинки та почуття, проаналізувати власні дії, оцінити наслідки та зробити висновки на майбутнє. Учень вчиться формулювати свої думки та розповідати про себе.

Лекція Лекцій (1)
Завдання Завдань (0)



Частина 5. Проектування педагогічної дяльності в умовах арт-середовища.


Зпроектувати арт-середовище використовуючи технології.

Лекція Лекцій (0)
Завдання Завдань (0)