7 клас. Українська мова. Навчальний курс.


Классы: 
Тільки учні школи та зазначених класів мають доступ до курсу.



Курс призначений для учнів 7 класу

Лекція Лекцій (42)
Завдання Завдань (95)



Склад курсу

Частина 1. 7 клас. Укр мова. Тема 1. Дієслово 1.


Дієслово: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль;Форми дієслова: неозначена форма, особові форми, дієприкметник, дієприслівник, безособові форми на -но, -то;Неозначена форма (інфінітив) та особові форми дієслова; Доконаний і недоконаний вид дієслова;Час дієслова. Теперішній час. Минулий час. Зміна дієслів у минулому часі. Майбутній час.

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (17)



Частина 2. 7 клас. Укр мова. Тема 2. Дієслово 2.


Дієслова І і II дієвідмін. Дієвідмінювання дієслів теперішнього й майбутнього часу.Спосіб дієслова (дійсний, умовний, наказовий). Творення дієслів умовного й наказового способів.Способи творення дієслів.Не з дієсловами.

Лекція Лекцій (5)
Завдання Завдань (11)



Частина 3. 7 клас. Укр мова. Тема 3. Дієприкметник


Дієприкметник як особлива форма дієслова: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль. Творення й відмінювання активних і пасивних дієприкметників теперішнього й минулого часу.Дієприкметниковий зворот. Відокремлення комами дієприкметникового звороту.Безособові дієслівні форми на -но, -то. Написання -н- у Дієприкметниках та -нн- у прикметниках дієприкметникового походження. Не з дієприкметниками

Лекція Лекцій (7)
Завдання Завдань (15)



Частина 4. 7 клас. Укр мова. Тема 4. Дієприслівник


Дієприслівник як особлива форма дієслова: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль. Дієприслівниковий зворот. Літера и в суфіксах дієприслівників. Дієприслівники доконаного і недоконаного виду, їхнє творення. Дієприслівниковий зворот. Коми при дієприслівниковому звороті й одиничному дієприслівникові.Не з дієприслівниками.

Лекція Лекцій (4)
Завдання Завдань (10)



Частина 5. 7 клас. Укр мова. Тема 6. "Службові частини мови та вигук".


Службові частини мови. Прийменник; непохідні та похідні прийменники; уживання прийменників; написання прийменників. Сполучник; сполучники сурядності та підрядності; групи сполучників за будовою; розрізнення складних сполучників і однозвучних з ними сполучень слів ;повторювані і парні сполучники. Частка; групи часток за значенням; написання часток; частки, співзвучні з іншими частинами мови; НЕ і НІ з різними частинами мови. Вигук; написання вигуків.

Лекція Лекцій (10)
Завдання Завдань (23)



Частина 6. 7 клас. Укр мова. Тема 5. Прислівник


Прислівник: загальне значення, морфологічні ознаки, синтаксична роль. Способи творення прислівників. Ступені порівняння прислівників. Написання прислівників окремо, разом і через дефіс.Написання прислівникових сполук.И та і в кінці прислівників. Літери н та нн у прислівниках. Не і ні з прислівниками.

Лекція Лекцій (9)
Завдання Завдань (19)