Всеукраїнський тиждень права

12.12.2018
На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2018 року № 681-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2018 році Всеукраїнського тижня права», відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права», розпорядження голови обласної державної адміністрації керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 10.10.2018 року № 1240/5-13, наказу відділу освіти Костянтинівської РДА від 01.11.2018 № 402 з 10 по 14 грудня в Новодмитрівському НВК пройшов Всеукраїнський тиждень права приурочений до 70-річчя прийняття Загальної декларації прав людини

Під час тижня в нашому навчальному закладі пройшли наступні заходи:

 

Всеукраїнський урок "Права людини" з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини, в рамках якого висвітлити питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття та сутності прав людини, основних механізмів їх захисту.

Під час заходу було проведено соціальне опитування шляхом анкетування «Як захищені права дитини в школі». Урок сприяв підвищенню зацікавленості учнів у вивченні правознавства. Рівень ефективності проведеного заходу був достатньо високим, що дало змогу розвивати  творчі здібності учнів, поглиблювати та розширювати знання про їх права.

Робота по формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів, формує вміння співвідносити в життя норми моралі та прав, застосовувати правові знання в повсякденному житті.

Було організовано перегляд фільму "Країна іграшок", відбулося тематичне засідання ради кошу «Права людини у сучасному світі».

Учні 9-11 класів взяли участь у II етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства.

В шкільній бібліотеці пройшла тематична виставка юридичної літератури «Шляхами правових знань».

Сташокласники мали нагоду взяти участь у зустіріч за круглим столом "Символічне дерево добра".

Мійже всі учні школи долучилися до  Date-моб акції #HUVANRIGHTSDAY у соціальний мережі "Фейсбук", а також взяти участь у конкурсі малюнків та плакатів за темами: «Права людини», «Мої права», «Демократія в школі».

На данном изображении может находиться: 5 человек, люди улыбаются, люди сидят На данном изображении может находиться: 4 человека, люди сидят и ребенок На данном изображении может находиться: 7 человек, в помещении