Річниця Чорнобильської катастрофи

26.04.2019
32 роки тому – 26 квітня 1986 року – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля і сьогодні кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

У зв’язку із 32-ми роковинами Чорнобильської катастрофи в навчальному закладі проведено ряд заходів: зустрічі учнів з учасником ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Михайленко С.В.;  перегляд документальних фільмів про Чорнобиль, майстер-класи для учнів по виготовленню з паперу журавликів  у пам’ять про жертви Чорнобильської аварії тощо.

З 23 по 27 квітня  у навчальному закладі педагогами було проведено тематичні виховні години «Нехай у серці не згасне пам’ять». Інвормаційні хвилини  «Іншої землі у нас не буде, нам потрібно нашу зберегти», «Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять», уроки пам’яті «Чорнобиль: подвиг і трагедія», уроки мужності «Золотонісці – ліквідатори аварії на ЧАЕС»; виставка малюнків «Чорнобиль очима дітей».

23 квітня бібліотекар Шуліпа О.О. у  шкільній бібліотеці організувала тематичну виставку, присвячену 32-ох річчю Чорнобильської катастрофи.

27 квітня практичний психолог Хачатрян Л.К. провела з учнями 8-10 класів годину роздумів «Найбільша екологічна катастрофа сучасності», переглянули документальний фільм «Чорнобиль. Як це було».

ЗВР Толоконнікова Ж.В. організувала зустріч із ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС « Біль і крик душі під знаком Чорнобиль». На зустріч із дітьми був запрошений  ліквідатор Михайленко Сергій  Васильович.

Нехай прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть уроки Чорнобиля, щоб над нашою планетою завжди було мирне, чисте небо, а в оселях панував лише мир, щастя та добробут.