8 клас. Українська мова. Навчальний курс.


Классы: 
8-В
Только ученики школы и указанных классов имеют доступ к курсу.



8 клас. Українська мова. Тема 1. Повторення вивченого. Синтаксис. Пунктуація.8 клас. Українська мова. Тема 2. Просте речення. Двоскладне речення.8 клас. Українська мова. Тема 3. Односкладні речення. 8 клас. Українська мова. Тема 4.Просте ускладнене речення. Речення з однорідними членами. 8 клас. Українська мова. Тема 5. Речення зі звертаннями, вставними словами (словосполученнями, реченнями). 8 клас. Українська мова. Тема 6. Речення з відокремленими членами.

Лекция Лекций (32)
Задание Заданий (64)



Состав курса

Часть 1. 8 клас. Українська мова. Тема 1.Повторення вивченого. Синтаксис. Пунктуація.


Словосполучення. Будова і види словосполучень за способами вираження головного словаРечення. Речення прості й складні (повторення); двоскладні та односкладні.

Лекция Лекций (7)
Задание Заданий (14)



Часть 2. 8 клас. Українська мова. Тема 2. Просте речення. Двоскладне речення


Головні та другорядні члени речення. Підметі присудок як головні члени речення. Способи вираження підмета.Простий і складений (іменний і дієслівний). Способи вираження присудка.Тире між підметом і присудком. Виразне читання речень різних видів з акцентуванням уваги на виділенні слів логічним наголосом для передавання змістових та емоційних відтінків значення.Узгодження головних членів речення. Речення поширені й непоширені (повторення). Порядок слів у реченні. Логічний наголос.Означення, додаток і обставина як другорядні члени речення (повторення).Види обставин (за значенням), способи вираження їх. Порівняльний зворот. Виділення порівняльних зворотів комами.Прикладка як різновид означення. Написання непоширених прикладок через дефіс. Прикладки, що беруться в лапки.

Лекция Лекций (7)
Задание Заданий (14)



Часть 3. 8 клас. Українська мова. Тема 3. Односкладні речення.


Односкладні прості речення з головним членом у формі присудка і підмета. Односкладне речення як частина складного речення.Означено-особові речення.Неозначено-особові речення.Узагальнено-особові речення .Безособові речення. Називні речення.Повні й неповні речення. Тире в неповних реченнях.

Лекция Лекций (6)
Задание Заданий (12)



Часть 4. Тема 4. Просте ускладнене речення. Речення з однорідними членами.


Речення з кількома рядами однорідних членів.Однорідні і неоднорідні означення.Узагальнюючі слова в реченнях з однорідними членами.

Лекция Лекций (3)
Задание Заданий (6)



Часть 5. 8 клас. Укр. мова. Тема 5. Речення зі звертаннями, вставними словами (словосполученнями, реченнями).


Звертання непоширені й поширені. Риторичне звертання. Вставні слова (словосполучення, речення). Групи вставних слів і словосполучень за значенням.Розділові знаки при звертанні і вставних словах.

Лекция Лекций (3)
Задание Заданий (6)



Часть 6. 8 клас. Укр. мова. Тема 6. Речення з відокремленими членами.


Поняття про відокремлення. Відокремлені друго¬рядні члени речення (також уточнювальні). Розділові знаки при відокремлених членах речення.

Лекция Лекций (6)
Задание Заданий (12)