8 клас. Трудове навчання (дівчата). Навчальний курс.


Классы: 
Только ученики школы и указанных классов имеют доступ к курсу.



Курс призначений для учнів 8 класу

Лекция Лекций (26)
Задание Заданий (10)



Состав курса

Часть 1. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №1. 8 клас.


Об’єкт проектної діяльності №1: Спідниця.Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів машинним способом Додаткова технологія: Технологія оздоблення виробу вишивкоюОчікувані результати: Учень знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку навчальної майстерні та елементами технологічної діяльності. Вивчає у співпраці з учителем та іншими учнями алгоритм взаємодії в майстерні Знає етапи проектування. Розуміє сутність етапів проектування. Розрізняє моделі-аналоги стосовно об’єкта проектування. Розуміє комбінаторику як провідний метод у створенні форми виробу. Має уявлення про сучасні технології виготовлення конструкційних матеріалів. Застосовує прийоми комбінаторики у процесі проектування виробу. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добираючи конструкційні матеріали, враховує їхні переваги та недоліки.Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Розраховує та планує орієнтовну вартість витрачених матеріалів. Усвідомлює вплив матеріалів хімічного походження на здоров’я людини. Усвідомлює важливість уміння читати креслення.Усвідомлює важливість машини, як складової частини розвитку техніки (технологій)Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (12)
Задание Заданий (3)



Часть 2. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №4. 8клас.


Об’єкт проектної діяльності №2: Текстильна лялька: «Мишка-пакетниця».Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способомДодаткова технологія: технологія оздоблення одягу.Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проектування. Застосовує метод комбінаторики під час проектування виробу. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією .Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (3)
Задание Заданий (2)



Часть 3. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №3. 8кл.


Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом пошиття.Додаткова технологія: технологія оздоблення виробів аплікацією; технологія оздоблення одягу Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією .Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (3)
Задание Заданий (1)



Часть 4. Розділ 2. Технологія побутової діяльності й самообслуговування. Міні проєкт №2: Моя зачіска. Міні проєкт 1: Мій одяг – мій імідж. 8 кл.


Об’єкт проєктної діяльності міні проєкт №2: Моя зачіска.Основна технологія: Технологія добору зачіски Додаткова технологія: Очікувані результати: Знає, як за допомогою рослинних натуральних засобів зміцнити волосся та змінити його колір. Добирає зачіску відповідно до форми обличчя. Розрізняє та добирає рослинні засоби для догляду за волоссям. Висловлює судження про переваги натуральних рослинних засобів у догляді за волоссям. Міні проєкт 1: Мій одяг – мій імідж. Технологія: технологія добору одягу та взуття і догляду за ними.

Лекция Лекций (2)
Задание Заданий (2)



Часть 5. Частина 1. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №2. 8 кл.


Основна технологія: технологія виготовлення штучних квітів Додаткова технологія: Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проєктування. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій

Лекция Лекций (4)
Задание Заданий (1)