7 клас. трудове навчання. (Дівчата). Навчальний курс.


Классы: 
Только ученики школы и указанных классов имеют доступ к курсу.



Курс призначений для учнів 7 класу

Лекция Лекций (20)
Задание Заданий (7)



Состав курса

Часть 1. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №1. 7кл


Об’єкт проектної діяльності №1: Підставка під горнятко.Основна технологія: Технологія виготовлення виробів, в’язаних гачком.Додаткова технологія: Технологія виготовлення вишитих виробів початковими, лічильними та декоративними швами.Очікувані результати: Учень знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку навчальної майстерні та елементами технологічної діяльності. Вивчає у співпраці з учителем та іншими учнями алгоритм взаємодії в майстерні. Учень має уяву про в’язання гачком як вид декоративно-ужиткового мистецтва. Знає етапи проектування. Розуміє сутність етапів проектування. Учень має поняття про метод фокальних об’єктів. Розрізняє моделі-аналоги стосовно об’єкта проектування. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Знає види гачків. Добирає гачок та пряжу для виготовлення виробу. Вміє в'язати основні елементи, виріб. Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення.Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (8)
Задание Заданий (2)



Часть 2. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №2. Панно.


Об’єкт проєктної діяльності №2: Панно.Основна технологія: технологія оздоблення мозаїкою (яєчна шкарлупа)Додаткова технологія: Очікувані результати: Учень знайомиться з правилами внутрішнього розпорядку навчальної майстерні та елементами технологічної діяльності. Вивчає у співпраці з учителем та іншими учнями алгоритм взаємодії в майстерні. Знає етапи проєктування. Розуміє сутність етапів проєктування. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Розрізняє й називає інструменти та пристосування для обробки. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Оздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій

Лекция Лекций (4)
Задание Заданий (1)



Часть 3. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №4. 7кл.


Об’єкт проектної діяльності №3: Килимок на стільчик.Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способом (пошиття). Додаткова технологія: Технологія оздоблення виробу.Очікувані результати: Знає етапи проектування. Розуміє сутність етапів проектування. Розуміє сутність методу біоформ у створенні (дослідженні) форми виробу. Називає конструкційні матеріали, необхідні для виготовлення запланованого виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Читає та виконує зображення плоскої деталі (схеми). Має уявлення про масштаб. Розрізняє й називає інструменти та пристосування для обробки конструкційних матеріалів. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується безпечних прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виконує технологічні операції відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Обґрунтовує взаємозв’язок між дотриманням технології виготовлення та якістю виробу. Усвідомлює значення деталі, як частини виробуОздоблює виріб за готовою композицією. Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (1)
Задание Заданий (0)



Часть 4. Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки. Проєкт №3. 7кл.


Основна технологія: Технологія обробки текстильних матеріалів ручним способомДодаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів; технологія оздоблення одягу Очікувані результати: Дотримується послідовності етапів проектування. Застосовує метод фантазування під час проектування виробу. Проводить міні-маркетингові дослідження, щоб обґрунтувати обрання виробу та його конструкційних особливостей. Розпізнає конструкційні матеріали. Виконує малюнок (ескіз) виробу. Визначає необхідну кількість матеріалів для виготовлення виробу. Добирає інструменти та матеріали для виготовлення виробу. Дотримується прийомів роботи з інструментами та пристосуваннями. Виготовляє виріб. Оздоблює виріб за готовою композицією .Дотримується правил безпечної праці під час виконання технологічних операцій.

Лекция Лекций (3)
Задание Заданий (1)



Часть 5. Тема 2. Основи техніки, технологій і проектування. 7кл.


Н.А. Мацковська.

Лекция Лекций (2)
Задание Заданий (1)



Часть 6. Розділ 2. Технологія побутової діяльності та самообслуговування. Міні проект 1: Малярні роботи в побуті власними руками. Міні проект 2: Я-споживач. 7кл.


Міні проєкт 1: Малярні роботи в побуті власними руками.Технологія: технологія малярних робіт.Міні проєкт 2: Я — споживач.Технологія: технологія придбання продуктів харчування та інших товарів.

Лекция Лекций (2)
Задание Заданий (2)